کشاورزی

کشاورزی

مطالب کشاورزی 09214434657
کشاورزی

کشاورزی

مطالب کشاورزی 09214434657

سولفات روی

سولفات روی 

 

 

اهمیت:              


عنصر روی برای فعالیت های آنزیمی، تولید هورمونهای رشد، تلقیح ،باروری و تشکیل میوه ضروری بوده و کمبود آن باعث ریزبرگی، تاخیر در باز شدن برگ و گلها ، ریزش میوه ، سرخشکیدگی و محدودیت رشد می شود. این عنصر فعال کننده بیش از 300 نوع آنزیم در انسان، دام و گیاه است و در مجموعه مکانیسم های حفاظتی بدن نقش کلیدی دارد.                                     
 

مشخصات کود              


آهکی بودن خاکها، pH بالا، ماده آلی کم و مصرف زیاد کودهای فسفاته از عواملی هستند که قابلیت استفاده این عنصر را برای گیاهان محدود کرده و خسارات جبران ناپذیری را بر میزان تولید و کیفیت محصولات وارد می نماید. استفاده از کودهای شیمیایی حاوی این عنصر به خصوص به همراه ماده آلی، گوگرد و باکتریهای مربوطه باعث بهبود شرایط تغذیه ای گیاهان شده و بسیاری از نارسائیهای تغذیه ای را برطرف می سازد. این کود به دو صورت خشک( ZnSO4.H2O )با 34 درصد روی و یا آبدار( ZnSO4.7H2O) با 24 درصد روی تولید و در بسته بندی های25 کیلوگرمی به صورت پودر عرضه می گردد.                         
 

روش، زمان و مقدار مصرف              


این کود از طریق جایگذاری عمقی (موضعی،چالکود و نواری) و محلولپاشی قابل مصرف است.درخاکهای سبک باآب آبیاری نیز قابل مصرف می باشد اما تحت این شرایط بازیافت آن کمتر خواهد بود.محلولپاشی پنج در هزار آن به همراه اوره و اسید بوریک در پاییز و یا اوایل بهار قبل از باز شدن شکوفه ها در افزایش تشکیل میوه بسیار مفید است.              


درختان: در زمستان در قسمت میانی سایه انداز به همراه کود حیوانی و گوگرد به صورت چالکود یا کانال کود به میزان 200 تا 300 گرم به ازاء هر درخت بارور مصرف می شود.             
 

نباتات زراعی: هنگام تهیه بستر بذر همراه با سایر کودهای زمستانه به میزان 60 تا 80 کیلو گرم در هکتار زیر خاک مصرف می شود. در ضمن جهت مصرف در شالیزار 18 کیلوگرم در هکتار سولفات روی قابل مصرف     می باشد.     

        
محلولپاشی: در درختان میوه به نسبت 3 تا 5 در هزار و در محصولات زراعی به نسبت 3 تا 4 در هزار محلولپاشی می شود.                          


گیاهان و مناطق مورد مصرف              


کمبود روی در خاکهای آهکی با pH بالا در ایران شایع و علائم و عوارض ناشی از کمبود این عنصر در اکثر نقاط ایران و اغلب محصولات به فراوانی به چشم می خورد . مصرف کودهای حاوی روی در این اراضی برای اکثر محصولات مفید است، مصرف این کود به تدریج عوارض ناشی از کمبود روی را برطرف و گلدهی، تشکیل میوه و میزان عملکرد را افزایش خواهد داد.                          


نکات فنی             


  • مصرف این کود به صورت 1 تا 2 سال در میان، از کمبود این عنصر جلوگیری می کند.
  • مصرف این کود مخلوط با کود آلی خصوصا در محدوده فعالیت ریشه باعث افزایش کارآیی کود سولفات روی می شود.

   

سولفات منگنز

سولفات منگنز 

 

 

اهمیت:              


منگنز نقش کلیدی در تشکیل کلروپلاست و سیستمهای آنزیمی گیاه داشته و مصرف این کود باعث بهبود فتوسنتز گیاه و افزایش تولید محصول خواهد شد. منگنز فعال کننده تعداد زیادی از آنزیمها در انسان است.                                     
 

مشخصات کود              


آهکی بودن خاکها، pH بالا، ماده آلی کم و مصرف نامتعادل کودها از عواملی هستند که قابلیت استفاده این عنصر را برای گیاهان محدود کرده و خسارات جبران ناپذیری را بر میزان تولید و کیفیت محصولات وارد می کنند، علائم و عوارض ناشی از کمبود این عنصر در اکثر نقاط ایران و در اغلب محصولات به چشم می خورد. استفاده از کودهای شیمیایی حاوی این عنصر به خصوص همراه ماده آلی، گوگرد و باکتریهای مربوطه باعث بهبود شرایط تغذیه ای گیاهان شده و بسیاری از نارسائیهای تغذیه ای را برطرف می سازد.سولفات منگنز با فرمول شیمیایی MnSO4.H2Oحاوی 24 درصد منگنز است که به صورت پودری تولید و در بسته بندیهای 25 کیلوگرمی عرضه می گردد.                          
 

روش، زمان و مقدار مصرف              


این کود از طریق جایگذاری عمقی (موضعی،چالکود و نواری) و محلولپاشی قابل مصرف است. در خاکهای سبک با آب آبیاری نیز قابل مصرف می باشد اما تحت این شرایط بازیافت آن کمتر خواهد بود.             
 

درختان: در زمستان در قسمت میانی سایه انداز به همراه کود حیوانی و گوگرد به صورت چالکود یا کانال کود به میزان 200 تا 300 گرم به ازاءهر درخت بارور مصرف می شود.             
 

نباتات زراعی: هنگام تهیه بستر بذر همراه با سایر کودهای زمستانه به میزان 50 تا 80 کیلو گرم در هکتار زیر خاک مصرف می گردد.               

محلولپاشی: در درختان میوه به نسبت 3 تا 4 در هزار و در محصولات زراعی به نسبت 2 تا 3 در هزار محلولپاشی می گردد.                         
 

گیاهان و مناطق مورد مصرف             
 

کمبود منگنز در خاکهای آهکی با pH بالا و خصوصا با بافت سبک در اکثر نقاط ایران و محصولات گزارش شده است. مصرف کودهای حاوی منگنز در این اراضی به تدریج عوارض ناشی از کمبود را برطرف و میزان کلروفیل، فتوسنتزو عملکرد را افزایش خواهد داد.                         
 

نکات فنی             


  • مصرف این کود به صورت 1 تا 2 سال در میان، از کمبود این عنصر جلوگیری می کند.
  • مصرف این کود مخلوط با کود آلی خصوصا در محدوده فعالیت ریشه باعث افزایش کارآیی کود سولفات منگنز می شود.
  

 

سولفات مس

سولفات مس  

 

 

 

اهمیت:             
 

مس نقش کلیدی در فعالیتهای آنزیمی، فتوسنتز، تنفس‌، متابولیسم کربوهیدراتها و پروتئین ها داشته، کمبود آن به تلقیح‌ ،تولید میوه و دانه صدمه زده و باعث سرخشکیدگی درختان و افزایش‌ حساسیت‌ غلات‌ به‌ خوابیدگی و بادزدگی خوشه‌ها می شود.  مس‌ در انسان‌ با کمک‌ به‌ جذب‌ آهن‌، سطح‌ انرژی‌ بدن‌ را بالا نگه‌ داشته‌و کمبود آن به کم‌ خونی‌ کمک می کند.                                     
 

مشخصات کود             
 

آهکی بودن خاکهاوpH  بالا از عواملی هستند که قابلیت استفاده مس را برای گیاهان محدود کرده و خسارات جبران ناپذیری را بر میزان تولید و کیفیت محصولات وارد مینماید، علائم و عوارض ناشی از کمبود این عنصر در اکثر نقاط و  محصولات گزارش شده است. استفاده از کودهای شیمیایی حاوی این عنصر به خصوص به همراه ماده آلی، گوگرد و باکتریهای مربوطه باعث بهبود شرایط تغذیه ای گیاهان شده و بسیاری از نارسائیهای تغذیه ای را برطرف می سازد.سولفات مس با فرمول شیمیایی CuSO4.5H2O حاوی 24 درصد مس است که به صورت پودری در بسته بندیهای 25 کیلوگرمی عرضه می شود.                         
 

روش، زمان و مقدار مصرف             
 

این کود عمدتا از طریق جایگذاری عمقی (موضعی،چالکود ونواری) مصرف شده و محلولپاشی آن بایستی با احتیاط و تنظیم pH صورت گیرد.             
 

درختان: در زمستان در قسمت میانی سایه انداز به همراه کود حیوانی و گوگرد به صورت چالکود یا کانال کود به میزان 50 تا 150 گرم برای هر درخت بارور مصرف می شود.             
 

نباتات زراعی: هنگام تهیه بستر بذر همراه با سایر کودهای زمستانه به میزان 10 تا 20 کیلو گرم در هکتار  زیر خاک  مصرف شود.             
 

محلولپاشی: درختان میوه به نسبت 2 تا 3 در هزار و در  محصولات زراعی به نسبت 2 در هزار محلولپاشی می گردد.                         
 

گیاهان و مناطق مورد مصرف             
 

کمبود مس در خاکهای آهکی با pH بالا خصوصا با بافت سبک  در اکثر نقاط ایران و در اغلب محصولات خصوصا غلات گزارش شده و مصرف کودهای حاوی  این عنصر در این اراضی  مفید است، مصرف این کود به تدریج عوارض ناشی از کمبود مس را برطرف و میزان عملکرد را افزایش خواهد داد. نباتاتی‌ چون‌ گندم‌، یونجه‌، یولاف‌، پیاز،کاهو، درختان‌  میوه و مرکبات ‌ بیشترین‌ حساسیت‌ را به‌ کمبود مس‌ نشان‌ می‌دهند.                         
 

نکات فنی             
   

• در صورت نیاز به محلولپاشی بایستی تنظیم   pH صورت گیرد.            
  • مصرف این کود به صورت 2 تا 3 سال در میان، از کمبود این عنصر جلوگیری می کند.
  • مصرف این کود مخلوط با کود آلی خصوصا در محدوده فعالیت ریشه باعث افزایش کارآیی کود سولفات مس می شود.     

سولفات منیزیم

سولفات منیزیم     

         

  

اهمیت:              


منیزیم برای تشکیل و حفظ ساختمان کلروفیل ، فعال کردن آنزیمها، متابولیسم ازت ، پر شدن دانه، سنتز و انتقال نشاسته و پروتئین و در نتیجه افزایش وزن هزاردانه ضروری می باشد. منیزیم یکی ازعناصر کلیدی برای تولید روغن است و کمبود آن در علوفه برای دام مشکل زاست.                                      
 

مشخصات کود              


سولفات منیزیم صنعتی با فرمول MgSO4.xH2Oدارای 17 درصد منیزیم(MgO)می باشد.                         
 

روش، زمان و مقدار مصرف 

            
این کود را می تـوان قبل از کـاشت به همـراه سایر کودهـا به خاک اضافه نمود و یا بذر چغندر قند، حبوبات و ذرت را با محلول دو درصد آن تیمار کرده و مصرف نمود. زمان مصرف این کودها در باغها اواخر اسفند و در محصولات زراعی قبل از کاشت می باشد ولی می توان در آب آبیاری و به صورت محلول پاشی نیز از آن به سهولت استفاده نمود.برای برطرف نمودن کمبود منیزیم می توان از سولفات منیزیم با غلظت پنج الی ده کیلوگرم در 1000 لیتر آب استفاده کرد.زمان محلول پاشی در سبزیها در مرحله پس از نشاء و در گیاهان زراعی یک ماه پس از سبز شدن محصول می باشد.                                     
 

گیاهان و مناطق مورد مصرف              


گیاهان خانواده بقولات در مقایسه با سایرگیاهان حاوی منیزیم بیشتری هستند .ذرت، سیب‌زمینی، پنبه، مرکبات، انگور، چغندرقند و غلات عکس‌العمل خیلی زیادی به منیریم داشته و به کمبود منیزیم حساس هستند و در این میان سیب‌زمینی و انگور حساسیت فوق‌العاده‌ای به کمبود منیزیم نشان می‌دهند. کمبود منیزیم در شمال و غرب کشور رایج بوده و مصرف آن برای دانه های روغنی و مرکبات بسیار مفید است.  

سولفات پتاسیم

سولفات پتاسیم 

 

 

اهمیت:              


پتاسیم نیز مانند ازت و فسفر جزء عناصر پر مصرف مورد نیاز گیاه می باشد.نقش این عنصر در گیاه به صورت کاتالیزوری است و کمبود آن مقاومت گیاه را در برابر آفات و بیماریها کاهش می دهد.وجود پتاسیم در نگهداری آب در بافتهای گیاهی از اهمیت خاصی برخوردار است.                                                  


مشخصات کود              


این کود حاوی50الی 52  درصد پتاس و14الی 18درصد گوگرد می باشد.                        

 
روش، زمان و مقدار مصرف             

 
علی رغم حلالیت و تحرک نسبتا زیاد کودهای پتاسیمی در خاکهای سنگین،این نوع کودها قبل از کاشت در زمین پخش و با شخم و یا دیسک زیر خاک برده می شوند.ولی مصرف این کودها در خاکهای سبک حتما بایستی بصورت حداقل دو بار تقصیط باشد تا راندمان این نوع کودها در شرایط مزرعه افزایش یابد.              


                       


گیاهان و مناطق مورد مصرف              


از این کود می توان برای رفع کمبود پتاسیم در کلیه محصولات زراعی و باغی و زمینهایی که مشکل شوری دارند استفاده نمود. 

اسید بوریک

اسید بوریک 

  

 

اهمیت:             

 
بر از عناصر ضروری برای ادامه حیات موجودات زنده می‌باشد. این عنصر در رشد طولی ریشه، متابولیسم اسیدهای نوکلئیک و هیدروکربورها، ساخت دیواره سلولی، متابولیسم فنل‌ها و اکسین‌ها، جوانه‌زنی و رشد لوله گرده و افزایش تحمل گیاه در برابر بیماری‌ها و سرما نقش اساسی دارد. بر در بسیاری از فرایندهای میانی و زیستی بدن از جمله توسعه استخوانها وبهبود فعالیتهای مغز نقش دارد.                                      
 

مشخصات کود 

            
بر از عناصر کم مصرفی است که کمبود آن می تواند خسارات جبران ناپذیری را وارد کند. چرا که رشد و تقسیمات مریستی، گلدهی و تلقیح، تشکیل و رشد میوه ها به شدت تحت تاثیر وضعیت بر در گیاه می باشند. کمبود این عنصر عمدتاً در اراضی شنی و خاکهای آبیاری شده با آبهای شیرین با بر کم شایع است. اسید بوریک با فرمول H3BO3 و با 17 درصد بر تولید و در بسته بندیهای 25 کیلوگرمی عرضه می شود.                          
 

روش، زمان و مقدار مصرف              


این کود را می توان به روش های مختلف (مصرف خاکی قبل از کاشت، آب آبیاری و محلول پاشی) مصرف نمود. .محلول پاشی پنج در هزارآن همراه پتاس  و سولفات روی در پائیز بعد از برداشت محصول و یا اوایل بهار به همراه ازت و روی قبل از باز شدن شکوفه ها بسیار با اهمیت و مفید است.              


درختان: در زمستان در قسمت میانی سایه انداز به همراه کود حیوانی و گو گرد به صورت چالکود یا کانال کود به میزان 100 تا 150 گرم در هر درخت بارور مصرف می شود.              


نباتات زراعی: هنگام تهیه بستر بذر همراه با سایر کودهای زمستانه به میزان 50 تا 80 کیلو گرم در هکتار در زیر خاک مصرف می شود.               


محلولپاشی: در درختان میوه به نسبت 3 تا 5 در هزار و در محصولات زراعی به نسبت 3 تا 4 در هزار محلولپاشی می شود.                          


گیاهان و مناطق مورد مصرف              


گیاهانی مانند یونجه، چغندرقند، کرفس و برخی دیگر از نباتات غده ای نیاز بالایی به بر دارند. درختان میوه نیز خصوصا سیب و گلابیً به کمبود بر حساس می‌باشند. مطالعات نشان داده است که در تاکستانها کمبود ور یکی از رایج‌ترین کمبودهاست.                         
 

نکات فنی              


  • نظر به اینکه محدوده کمبود و سمیت بر بسیار به هم نزدیک است، لذا در مقدار مصرف آن بایستی نهایت دقت را معمول داشت. 

 

کوکوپیت

کوکوپیت 

  

      

 

یکی از محصولات نارگیل میباشد که از آسیاب کردن پوسته چوبی و الیاف نارگیل بدست میآید ، ‌کوکوپیت بدلیل تخلخل هوائی وظرفیت خوب نگهداری آب و مواد غذائی بهترین

بستر جهت کشت صیفیجات ، گل و توت فرنگی میباشد

مزایای استفاده از کوکوپیت

بهترین بستر کشت بذر ، نشا و برترین بستر در روش تولید هیدروپونیک

افزایش راندمان در تولید محصول به میزان باور نکردنی

کاهش مصرف کود وسموم مناسبترین خاک پوششی جهت افزایش میزان تولید قارچ

فاقد هرگونه علف هرز و بیماریهای ناشی از خاک

کاهش زمان جوانه زنی ورشد سریع ریشه

تخلخل هوایی عالی، الیاف نارگیل حتی زمانیکه از آب اشباع شده باشد تخلخل هوایی بسیار خوبی را دارا بوده و با کاربرد صحیح موجب افزایش رویش بذر, ریشه، گل و میوه در گیاهان می شود. این نتایج در بخش صیفی بخصوص گوجه فرنگی و نیزدر بخش تولید گلهای شاخه بریده بخصوص گل رز و گل لیلیوم و در بخش کاشت بذر درخت و درختچه قابل توجه بوده است

کوکوپیت بر خلاف پیت ماس رطوبت را حتی از یک هوای خشک جذب میکند این سهولت خیس شدن و خصوصیت زهکشی سریع الیاف نارگیل بدان معنی است که الیاف نارگیل نیازی به آبیاری مکرر و در فواصل کوتاه ندارد . این امر منجر به کاهش مصرف کود و هزینه کمتر آبیاری میگردد

ماندگاری و ظرفیت نگهداری بسیار خوب آب کوکوپیت

کوکوپیت دارای PH ایده آل بین 5/6 تا 6/5 بوده و به خنثی نمودنPH خاک های قلیایی کمک می کند و موجب جذب مناسب مواد غذایی به ریشه خواهد شد.
  

پیت ماس

پیت ماس
  


 

به ماده ای جامد شبیه خاک اطلاق می گردد که در مصارف عمومی باغبانی، گلخانه ای، پرورش گل و... کاربرد دارد. در حال حاضر این ماده، با ترکیب ازمقادیری نیترات ( ازت )،

پتاسیم و کلسیم به منظور غنای بیشتر و تبدیل آن به نوعی کود تولید میگردد

کیفیت و کمیت عناصر تشکیل دهنده پیت ماس و مقادیر نسبی آنها و دیگری ریز تر بودن دانه های آن یکی از مشخصات بارز پیت ماس میباشد

فواید استفاده از پیت ماس

افزایش ماده آلی خاک: درصد ماده آلی در پیت ماس بالاست و باعث بهبود ساختمان حاک می گردد

نگهداری رطوبت: پیت ماس قادر است تا۲۰ برابر وزن خشک خودش آب نگه دارد، و بتریج آن را در اختیار گیاه قرار دهد

تهویه خاکهای سنگین: استفاده از پیت ماس در خاکهای سنگین و رسی به نرم و سست شدن خاک و رشد بهتر ریشه کمک می کند

بهم پیوستن خاکهای سبک و شنی

نگهداری کود و جلوگیری از آبشویی آن

حفاظت از خاک در برابر فرسایش

کود پیت ماس در بسته بندی های متنوع قابل عرضه میباشد.
  

پرلیت

پرلیت 
 
 
  

خاک پرلیت به دلیل خاصیت معدنی خود دارای مواد معدنی غنی از جمله آهن ، سدیم،کلسیم و کانیهای دیگر است. پرلیت فرآوری شده کاملاً سبک و سفید رنگ میباشد 

پرلیت در ترکیب خود ، دارای 2 الی6 درصد آب می باشد. طبیعی است که ضمن گرما دادن به این ماده و تبخیر آب موجود ، حجم ثانوی بین 4 الی20 برابر حجم اولیه افزایش می یابد و شکل فیزیکی با منافذ بسیار زیاد ایجاد می شود . این فرآیند منجر به منبسط شدن و سبک شدن پرلیت می شود. این فرآوری رنگ پرلیت را هم از خاکستری یا سیاه شیشه ای به سفید برفی یا سفیدخاکستری تبدیل می کند.

 

پرلیت منبسط شده (حرارت داده شده) ماده ای است سبک ، متخلخل ، باPH خنثی که قادر به جذب و نگهداری آب است.
 

با پرلیت میتوان ، آب را به میزان زیاد و به مدت طولانی و با یک توزیع و پخش یکسان در دل خاک در اختیار ریشه قرار داد و از هدر رفتن آن جلوگیری کرد. در واقع انباری بسیار کوچک برای نگهداری مقادیر بسیار بزرگی از آب برای گیاه در دل خاک ایجاد می گردد و به مرور آب را در اختیار ریشه قرار می دهد ،

  

پرلیت سبب می شود که از شسته شدن مواد غذایی خاک جلوگیری شود
 

وجود تخلخل در پرلیت ، تبادلات هوایی و گازی را در خاک برای ریشه گیاه به سهولت فراهم می آورد ، و به این علت باعث اصلاح سیستم هوادهی و آبدهی خاک و در نتیجه بهبود عمل تهویه خاک می شود. درحضور پرلیت مشکل تجمع گازها در خاک نیز تا حدود بسیار زیادی مرتفع میشود .همچنین ریشه ها و اندامهای زمینی گیاه با سهولت بیشتری درخاک قادر به حرکت هستند.
 

پرلیت با دارابودن PH خنثی درحد 5/7-5/6 از هر گونه اختلالی در ریشه گیاه جلوگیری می کند.
 

مزایای پرلیت : 

 

 پرلیت بدلیل ، سفید بودن و عایق بودن در نتیجه انعکاس نور خورشید ، از هر گونه تغییرات ناگهانی در دمای خاک و ایجاد شوک به ریشه گیاه جلوگیری مینماید.

با استفاده از پرلیت به لحاظ بهداشتی ، با یک محیط استریل روبرو هستیم. یعنی عاری از میکروارگانیسم های بیماریزا و جالبتر آنکه پرلیت دارای خواص علف کش نیز می باشد.

بدلیل معدنی بودن پرلیت و در نتیجه مشابهت در ترکیب شیمیایی به خاک ، هیچگونه اختلالی در ساختمان خاک ایجاد نخواهد کرد.
بهره وری از پرلیت در صنعت کشاورزی 

استفاده از پرلیت بعنوان بستر کاشت گیاه و بستری برای رشد و پرورش بذر

در این خصوص می بایست اختلاط مناسبی از پرلیت و کودهای شیمیایی و کوکوپیت را فراهم نمائیم. این اختلاط برای برخی از گیاهان گلدانی نیز استفاده می شود (پرلیت مخلوط نشده در ته گلدانها جهت زهکشی قابل استفاده است).


اصلاح خاک و چمن: 
خاکهای ماسه ای فاقد قدرت نگهداری وجذب آبند و خاکهای رسی فاقد قدرت تبادلات گازی و زهکشی خوب هستند. هر دو نوع خاک توسط پرلیت اصلاح پذیرند. 


پرلیت در خاکهای ماسه ای باعث کاهش فاصله ذرات ماسه از هم می شود که خود منجر به موارد ذیل می شود.
افزایش قابلیت جذب و حفظ آب
نزدیک کردن خاک به شرایط خنثی
پرلیت در خاکهای رسی منجر به موارد زیر می شود:
ایجاد منفذ جهت زهکشی و تبادلات گازی در خاک
کاهش ترک خوردگی در خاک
جلوگیری از تراکم و در نتیجه بهبود توزیع و انتشار ریشه در خاک و نهایتاً بهبود رشد و نمو گیاه
ت 

فاوت کودهای شیمیایی با پرلیت در زمینه اصلاح خاک: 


بکارگیری پرلیت برای اصلاح خاک بیشتر در زمینه های گلکاری و مواد باغبانی وزمینهای سلوفاته و کشت های دیمی و زمینهایی با بافت سنگین مورد مصرف قرار می گیرد و به بهترین شکل و تواماً مشکل فیزیکی و شیمیایی خاک را حل می نماید و با توجه به نرخ و تولید پائین از کودهای شیمیایی کاملاً مقرون به صرفه خواهد بود.

از مهمترین ویژکیهای پرلیت منبسط : 

سبکی وزن ، رنگ سفید ، سطح خارجی زیاد ، عایق صوت ، عایق حرارت ، پایدار در برابر مواد شیمیایی ، مقاومت بالا در برابر آتش ( نسوز ) ، تخلخل بالا ، دارا بودن حالت خنثی  ، ( PH=6.5 -8 )استرلیزه و عاری از نا خالصیهای ارگانیک

 

مزایای پرلیت در کشاورزی : 

تهیه و زه کشی خاک را بهبود میبخشد .

رطوبت و مواد مغذی را برای گیاهان فراهم می کند .

جزء مواد معدنی است و خراب نمی شود .

به عنوان یک عایق استفاده میشود و از تغییر دمای زیاد خاک جلو گیری میکند .

 

موارد مصرف پرلیت : 

خصوصیات فوق باعث  شده که پرلیت مناسب مصرف در صنایع  ساختمان ، کشاورزی ، غذایی ، پتروشیمی ، نسوز ، دام وطیور ، آب و فاضلاب ، سرامیک ، عایق کاری ، دربهای ساختمانی ، دکوراسیون و...

پرلیت جهت مصارف گلخانه و کشت هیدروپنیک با دانه بندی مختلف 1 تا 7 با توجه به نوع کشت

پرلیت بادانه بندی مختلف جهت مصارف ساختمانی بتن بلوک

جهت مصارف فیلتراسیون تصفیه از نوع پودری تا شکری و تا سایز 20 میلیمتر

 

استفاده از پرلیت در زمینه های هیدروپونیک: 


در گلخانه هائی که میخواهند بالاترین راندمان در تولید را داشته باشند ، از کشت هیدروپونیک استفاده میکنند . در این شیوه نیاز به تهیه آب حاوی مواد مغذی است. بدین منظور می توان از پشم سنگ یا پرلیت استفاده نمود. پرلیت در این خصوص بهتر عمل می کند و نمونه عملی آن روی کشت گوجه فرنگی نشان داده که در استفاده از پرلیت میزان محصول 7%بیشتر از حالتی است که از پشم سنگ استفاده شده و این دقیقاً به این علت است که توانایی پرلیت در حفظ و نگهداری آب و مواد غذایی چشمگیر است . لازم به ذکر است پرلیت در هر بار کشت هیدروپونیک مجدداً قابل استفاده می باشد و فقط ممکن است که برای استفاده مجدد ، نیاز به استریزاسیون داشته باشد. 

سوپر جاذب های آب (کاهش دهنده تعداد دفعات آبیاری)

سوپر جاذب های آب (کاهش دهنده تعداد دفعات آبیاری)

 

ایران کشوری کم آب و خشک است. با وجود این، باید دید چطور قدر آب، این مایه حیات را می دانیم: در حالی که کل آب مصرفی در ایران حدود 5/86 میلیارد متر مکعب در سال است که 80 میلیارد متر مکعب آن در بخش کشاورزی مصرف می شود، از این مقدار 65 درصد آن به علت شیوه های غلط و سنتی آبیاری هدر می رود! در رهگذر این اتلاف آب، کودهای شیمیایی نیز (به ویژه در خاک های شنی) بر اثر آبیاری غرقابی، به سرعت شویش یافته و موجب آلودگی منابع گرانبهای آبهای زیرزمینی می شوند. خشکسالی ها و فجایع زیست محیطی مرتبط، پیامد هدرروی بی رحمانه آب است

 

راهکار، بکارگیری شیوه های نوین آبیاری است. کاربرد هیدروژلهای سوپر جاذب، جدیدترین شیوه آبیاری برای مناطق خشک است که به کمک آن می توان تا 50 درصد مصرف آب آبیاری را کاهش داد و ضمنا از شویش کودهای محلول در آب و آلودگی آبهای زیرزمینی جلوگیری کرد.

سوپر جاذب در خاک، آب را همراه با کودهای محلول در آن، حذب کرده و بنا بر تقاضای ریشه در اختیار آن قرار می دهد. لذا این روش به تنهایی و یا در کنار سایر روش های نوین آبیاری، اگر بر اساس داده های پژوهشی و به درستی پیاده شود و تداوم یابد، می تواند ایران را از فجایع خشکسالی و زیست محیطی از یک سو، و از وابستگی شدید غذایی و رهایی از بحران اشتغال از سوی دیگر، برهاند و انقلابی در کشاورزی و اقتصاد ایجاد کند.

 

در زمینه کاربرد سوپرجاذبها در کشاورزی، با آن‌که در دنیا تحقیقات زیادی انجام شده است، اما نتایج آنها (به دلیل تفاوت در شرایط اقلیمی، خاک، آب و گونه‌های گیاهی) قابل تعمیم به شرایط و گیاهان ایران نیست و لذا انجام تحقیقات میدانی کشاورزی در ایران ضرورت دارد.

 

 سوپرآب چه می کند؟

 

رزینهای سوپرجاذب (سوپرآب) مواد اصلاح‌کننده جدیدی هستند که به تازگی کاربرد وسیعی پیدا کرده‌اند. این هیدروژلها، پلیمرهایی به شدت آبدوست‌اند که ضمن برخورداری از سرعت و ظرفیت زیاد جذب آب، به مثابه آب انبارهای مینیاتوری عمل کرده و در موقع نیاز ریشه، به راحتی آب و مواد غذایی محلول در آب را در اختیارریشه گیاه قرار می‌دهند. مقدار آبی که در خاک ذخیره می‌شود به ظرفیت نگهداری رطوبت خاک نیز بستگی دارد.

 

پلیمرهای سوپر‌آب ضمن بالا بردن ظرفیت نگهداری آب در خاکهای سبک می‌توانند مشکل نفوذناپذیری خاکهای سنگین و مشکل شویش سریع کودها وآلودگی آبهای زیرزمینی را نیز مرتفع کنند. این سوپرجاذبها از آنجاکه با جذب سریع آب به میزان صدها برابر وزن خود به ژلی با دوام زیاد تبدیل می‌شوند، در کشاورزی و باغبانی، جنگلکاری، فضای سبز و نیز در تثبیت بیولوژیکی شنهای روان، کنترل فرسایش خاک و کویرزدایی از جایگاه ویژه‌ای در دنیا برخوردارشده‌اند.

با اینکه سوپرآب، تحت فشار هم قادر به نگهداری آب جذب کرده خود است، به‌محض نیاز ریشه، آب را به سهولت در اختیار آن قرار می‌دهد. سوپرآب با جذب سریع آب و حفظ آن، بازده جذب آب ناشی از بارندگیهای پراکنده را بالا برده و در صورت آبیاری خاک، فواصل آبیاری را نیز افزایش می‌دهند. مقدار این افزایش به شرایط فیزیکی خاک، آب و هوای منطقه و میزان مصرف سوپرجاذب در خاک، بستگی دارد. استفاده از سوپرآب در کاشت نشاء و نهال، تنشهای رطوبتی را از بین برده و به سازگاری نباتات کاشته شده با محیط کمک می‌نماید.

 

  pHنزدیک به خنثای سوپرآب که بین 6 تا 7 است، اثر سوء بر خاک نداشته و هیچگونه سمیتی نیز ندارد. این سوپرجاذبها پس از 3 تا 5 سال، بسته به نوع آن و ترکیب خاک، توسط میکروارگانیسمها تخریب می‌شوند و لذا آلودگی زیست‌محیطی ایجاد نمی‌کنند. علاوه بر نگهداری آب، سوپرآب به علت تغییر حجم مداوم (انبساط به هنگام تورم و انقباض به هنگام از دست دادن آب) میزان هوا را در خاک افزایش می‌دهد. از مزایای سوپرآب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- استفاده بهینه از آب (تا 50 درصد صرفه‌جویی درمصرف آب کشاورزی)
2- استفاده بهینه از کود و سموم شیمیایی و پیشگیری از آلودگی آبهای زیرزمینی
3- جلوگیری از تنش‌های ناشی از نوسانات رطوبتی
4- امکان کشت در مناطق بیابانی و کمک به بیابان‌زدایی و تثبیت شنهای روان
5- امکان کشت در سطوح شیب‌دار
6- پرورش و انتقال نهال با تلفات بسیار اندک
7- بسترهای کشت قارچ، هیدروپونیک و ...


دو نوع سوپر آب A200 و A300 مشخص ترین محصولات نانو آب ایرانیان هستند که اولی برای کلیه مصارف کشاورزی و دومی برای پرورش ، حفظ و نگهداری و جابجایی نهال و بسترهای کشت قارچ ، طراحی شده است . چمن آب محصول جدید ویژه چمن است




مشخصات فیزیکی - شیمیایی هیدروژل های سوپر جاذب : سوپر آب

مشخصات

هیدروژل سوپرجاذب

سوپرآب A200

سوپرآب A300

ظاهر

دانه سفید درشت

دانه سفید ریز

مقدار رطوبت 43%

5-3

5-3

بو و سمیت

ندارد

ندارد

دانسیته (g/cm3)

1.5-1.4

1.5-1.4

pH محلول آبی

7-6

7-6

حلالیت در آب

نامحلول

نامحلول

اندازه ذرات (µm)

150-50

100-30

داکثر پایداری (سال)

7

5

حداکثر جزء قابل حل (در صد وزنی)

2-1

2-1

ظرفیت عملی جذب آب شهر: g/g

190

550

ظرفیت عملی جذب آب مقطر: g/g

220

600

ظرفیت عملی جذب محلول %0.9 (0.15 مولار)نمک سدیم کلرید(g/g)

45

60

ظرفیت عملی جذب محلول 0.15 مولار کلسیم کلرید (g/g)

17

4

ظرفیت عملی جذب محلول 0.15 مولار منیزیم کلرید (g/g)

16

3.5

 

هیدروژل های رنگی :


شکلهای مختلف برای اهداف تزئینی، آموزشی و گلهای زینتی و آپارتمانی طراحی شده است. این هیدروژل ها کاملا در برابر نور پایدارند و رنگ در آنها کاملا تثبیت شده و خارج نمی شود


پرورش سبزه عید با سوپر آب رنگی

سوپر آب رنگی برای مصارف تزئینی

مخلوط هیدروژل های رنگی

سوپر آب رنگی در حالت خشک و متورم