-
مراحل جذب آب در گیاهان
چهارشنبه 23 مرداد 1392 03:00
مراحل جذب آب در گیاهان نظر به اینکه آب مهمترین ماده زیستی برای تمام موجودات است در گیاهان نیز عامل اساسی زندگی و رشد و نمو است. آب در ساختار کلوئیدی پروتوپلاسم شرکت میکند و برای انجام فعالیتهای متابولیسمی ضروری است. در گیاه نیروی مکش موجب جذب و انتقال آب به قسمتهای مختلف میگردد این نیرو به نام پتانسیل آبی گیاه...
-
فلوبوند ذخیره کننده آب برای کشاورزی
چهارشنبه 23 مرداد 1392 02:48
فلوبوند فلوبوند ذخیره کننده آب برای کشاورزی کشاورزی عمده ترین مصرف کننده آب روی زمین است. 70% از آب سبک قابل مصرف در دنیا برای آبیاری اراضی کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. از مجموع 3600 کیلو گرم بر متر مکعب آبی که سالانه استخراج می گردد حدود 3/2 آن از طریق تبخیر و تعریق و نفوذ سریع به لایه های غیر قابل دسترس گیاهان...
-
فیزیولوژی گیاهی
چهارشنبه 23 مرداد 1392 02:44
فیزیولوژی گیاهی فیزیولوژی دانشی است که وظیفه اش بررسی عملکرد (Function) موجودات زنده است. ماهیت بررسی در این علم ، وظیفه و کارکرد اندامهاست. نام قدیمی فیزیولوژی وظایف الاعضا بوده است. فیزیولوژی گیاهی ، مطالعه اعمال حیاتی گیاه ، فرایندهای رشد و نمو ، متابولیزم و تولید مثل گیاهان است. کشف قوانینی که بر تغذیه گیاه و رشد...
-
فرسایش خاک
چهارشنبه 23 مرداد 1392 02:33
فرسایش خاک مقدمه فرسایش که به آلمانی Abtrag وبه فرانسه وانگلیسی Erosion گفته میشود، از کلمه لاتین Erodere گرفته شده وعبارت است از فرسودگی و از بین رفتگی مداوم خاک سطح زمین (انتقال یا حرکت آن از نقطه ای به نقطه دیگر در سطح زمین) توسط آب یا باد . خاک یکی از مهمترین منابع طبیعی هر کشور است. امروزه فرسایش خاک به عنوان...
-
تکثیر گیاهان
چهارشنبه 23 مرداد 1392 02:25
تکثیر گیاهان هدف علم ازدیاد گیاهان ، افزودن به تعداد گیاهان با حفظ ویژگیهای ارزشمند آنها میباشد. برای این منظور گیاهان به روشهای و یا غیر جنسی تکثیر میشوند. اکثرا در طبیعت ، گیاهان از طریق بذر به ادامه نسل میپردازند. هر کدام از بذرها از نظر ژنتیکی ساختار منحصر به فرد خود را دارند که ناشی از آمیختگی والدین میباشد....
-
ساختمان گیاه
چهارشنبه 23 مرداد 1392 02:22
ساختمان گیاه مقدمه از مجموع چند بافت یک اندام پدید میآید. در گیاهان دانهدار اندامهای رویشی و زایشی وجود دارند. اندامهای رویشی شامل ریشه ، ساقه ، برگ و اندامهای زایشی شامل گل ، میوه و دانه است. ریشه و ساقه را از آن جهت اندامهای رویا مینامیم که با جذب آب و نمکها و انجام فتوسنتز سبب ماده سازی ، رشد و رویش گیاه میشود....
-
گرمازدگی در گیاهان
چهارشنبه 23 مرداد 1392 02:14
گرمازدگی در گیاهان منابع اصلی گرما، خورشید،گرمای حاصله از زمین (ژئو ترمال )و آتش می باشد . گاهی حرارت ناشی از متابولیسم گیاهی را هم به عنوان منبع گرما ذکر می کنند و خورشیدمهمترین منبع گرما می باشد. در 22% از نواحی خشک زمین حداکثر دمای بالای 40 درجه سانتی گراد قابل تصورمی باشد.حداکثر دمایی که تا کنون در مناطق خشک ثبت و...
-
انواع کودهای شیمیایی ، آلی (ارگانیک ) و زیستی (بیولوژیک ) در کشاورزی
چهارشنبه 23 مرداد 1392 01:31
انواع کودهای شیمیایی ، آلی (ارگانیک ) و زیستی (بیولوژیک ) در کشاورزی تعریف کود: به هر نوع ماده معدنی یا آلی یا بیولوژیک که دارای عناصر غذایی باشد و باعث بالا بردن حاصل خیزی خاک و همچنین با تیمار گیاهی باعث افزایش عملکرد کیفی و کم محصول شود کود اطلاق میشود. کود ها به چند دسته تقسیم میشوند که عبارتند از : شیمیایی - آلی...
-
خاک
چهارشنبه 23 مرداد 1392 01:00
خاک خاکها مخلوطی از مواد معدنی و آلی هستند که از تجزیه و تخریب سنگها در نتیجهٔ هوازدگی بوجود میآیند که البته نوع و ترکیب خاکها در مناطق مختلف بر حسب شرایط ناحیه فرق میکند. مقدار آبی که خاکها میتوانند بخود جذب کنند، از نظر کشاورزی و همچنین در کارخانههای راهسازی و ساختمانی دارای اهمیت بسیاری است که البته این...
-
خاک در کشاورزی ارگانیک
چهارشنبه 23 مرداد 1392 00:42
خاک درکشاورزی ارگانیک اساس کشاورزی بیولوژیک یا ارگانیک بر زنده بودن سیستم خاک و در حالت کلی مزرعه استوار است که با تقویت خاک باعث قوت میکروارگانیسم های مفید نیز می شود. خاک یکی از اجزای مهم تشکیل دهنده بسترهای کشاورزی می باشد که به عنوان زیربنای مهم رشد گیاهان محسوب می شود و تغییرات فیزیکی و شیمیایی به وجود آمده در...
-
مزایا و معایب مصرف کودهای شیمیایی
سهشنبه 22 مرداد 1392 23:59
مزایا و معایب مصرف کودهای شیمیایی از مزایای کودهای شیمیایی، بهای ارزان، کاربرد سهل و آسان، درآمد کاذب کوتاه مدت (بدون توجه به استهلاک سرمایه اصلی یعنی خاک و مواد آلی آن) است. شیوع بیماری ها و آفات متعدد مثلاشیوع آتشک گلابی در باغ های گلابی کرج و قزوین، نماتد در مزارع چای و حتی شانکر مرکبات در جنوب کشور عمدتا زاییده...
-
آیا کفشدوزک ها مفیدند؟
دوشنبه 21 مرداد 1392 01:16
آیا کفشدوزک ها مفیدند؟ 500 گونه مختلف کفشدوزک در امریکا و بیش از 5000 گونه در کل جهان وجود دارد. اکثر کفشدوزک ها گوشتخوار هستند. جوانتر ها و حشره های نوزاد وقتی که دما 55 درج فارنهایت یا پایینتر باشد، نمی توانند پرواز کنند. کفشدوزک ها برای شکارچیانشان بسیار بد مزه هستند. بعضی از آنها بوی بسیار بدی از طریق مفصل های...
-
زنبور تریکوگراما
دوشنبه 21 مرداد 1392 00:44
زنبور تریکوگراما زنبور تریکوگراما حشره ریز و ظریفی است که حدود یک میلیمتر طول داشته و متعلق به خانواده ای از زنبورها تحت نام Trichogrammatidae می باشد . این خانواده از زنبور ها به طور کلی پارازیتوئید ( انگل ) تخم بویژه پروانه ها می باشند که تعدادی از این پروانه ها جزء آفات مهم و اصلی محصولات کشاورزی هستند و هر ساله...
-
لیست سموم حذف یا تعلیق شده کشاورزی
دوشنبه 21 مرداد 1392 00:37
لیست سموم حذف یا تعلیق شده کشاورزی سمومی که سازمان حفظ نباتات کشور مصرف آن را ممنوع یا به تعلیق درآورده است بدین شرح میباشد: 1- اندوسولفان: حشره کش از مهر 89 حذف گردید به دلیل مشکلات بهداشتی و سرطانزایی 2- آزینفوس متیل: حشره کش از مهر 89 حذف گردید به دلیل مشکلات بهداشتی و سرطانزایی 3- کارباریل: حشره کش ازمهر 90 حذف...
-
ترکیب بردو (قارچ کش وباکتری کش )
یکشنبه 20 مرداد 1392 23:39
ترکیب بردو تاریخچه : در سال 1878 قارچ مولد میلدیو Plasmopara viticola در حالت ادیوم از آمریکا به اروپا رسید و در مدت کوتاهی معلوم شد این بیماری خیلی مهم می باشد که در شرایط مساعد میتواند در یک فصل تمامی تاکستان ها را آلوده نماید . در آن زمان تنها قارچ کش متداول گوگرد بود که روی این بیماری اثری نداشت . در سال 1881...
-
کاشت هندوانه
یکشنبه 20 مرداد 1392 00:28
کاشت هندوانه مشخصات : کدوئیان Cucurbitaceae تیره Citrullus vulgaris schard – Citrullus lanatus Thnub نام لاتین Water – melon نام انگلیسی هندوانه نام فارسی بطیخ نام عربی گیاه شناسی: هندوانه بومی مناطق گرم آفریقاست و در قرن شانزدهم به اروپا آورده شدو سپس از اروپا به آمریکا منتقل و کشت آن شروع گردیده. در بعضی از نوشته ها...
-
آبیاری در کشاورزی ارگانیک
یکشنبه 20 مرداد 1392 00:13
آبیاری در کشاورزی ارگانیک آب یک منبع با ارزش و کمیاب برای تولیدات کشاورزی است و از آنجاییکه هدف کشاورزی ارگانیک حفاظت و استفاده پایدار از منابع طبیعی است، بهینه ترین روش ها برای استفاده صحیح از آب، مسئله مهمی در این حیطه است. در حالی که استفاده از آبیاری باعث بهبود زندگی و افزایش درآمد کشاورزان می شود اما اثرات منفی...
-
پژمردگی باکتریایی سیب زمینی
یکشنبه 20 مرداد 1392 00:01
پژمردگی باکتریایی سیب زمینی این بیماری انتشار جهانی دارد و اولین بار در سال 1896 در آمریکا گزارش شد.علاوه بر سیب زمینی قادر است به گوجه فرنگی، فلفل ، بادمجان نیز حمله کند ، نژاد های دیگر این باکتری در موز و توتون نیز به صورت پاتوژن عمل می کنند. در ایران فقط سیب زمینی به این عامل مبتلا میشود. در دشت بروجن سبب پژمردگی و...
-
مورچه و مبارزه با آن
شنبه 19 مرداد 1392 23:50
مورچه و مبارزه با آن مورچه FORMICIDAE ant مورچه ، یقینا احتیاج به معرفی ندارد . این حشره آشنا و تا اندازه ای مزاحم مستقیما به گیاهان صدمه نمی زند (باستثنای گونه ای که به مورچه باغبان شهرت داشته و برای کشت نوعی قارچ که غذای آنرا تشکیل می دهد برگ درختان را جدا کرده به لانه می برد .) زیان مورچه معمولا بطور غیر مستقیم...
-
مکانیزاسیون کشاورزی
شنبه 19 مرداد 1392 14:38
مکانیزاسیون کشاورزی مکانیزاسیون واژه ایست مشتق شده از مکانیک که به معنای مکانیکی کردن است.پس مکانیزاسیون به مفهوم مکانیکی کردن است و منظور از آن ، استفاده از وسایل و ادوات مکانیکی برای تولیدات و انجام کارهای کشاورزی است. تاریخچه ی مکانیک به قرن هفدهم برمی گردد که با قوانین سه گانه ی نیوتن آغاز شد و با فعالیت دانشمندان...
-
تغذیه نماتدها
شنبه 19 مرداد 1392 01:05
تغذیه نماتدها نماتدهای انگل گیاهی در کلیه نقاط کشاورزی جهان یافت می شود و هر محصولی مورد خسارت و حمله آنها قرار می گیرد. نماتدها اثرات نامطلوبی را در گیاه ایجاد نموده که بستگی به نحوه تغذیه آنها دارد. اکثر نماتدها ریشه های گیاهان را مورد حمله قرار می دهند. لکه های موضعی کم رشد در یک محصول به نظر سالم، اغلب اولین شواهد...
-
بیماری آتشک سیب و گلابی
شنبه 19 مرداد 1392 00:54
بیماری آتشک سیب و گلابی ( Fire Blight ) آتشک از قدیمی ترین بیماری های باکتریائی است که عامل آن باکتری Erwinia Amylovora می باشد و میتواند بیش از 75 نوع درخت و بوته از خانواده Rosacea را مورد حمله قرار دهد . بیماری در درختان سیب و گلابی بیشتر مخرب است . باکتری عامل بیماری در شانکر های نسبتاً فرو رفته زمستان گذرانی کرده...
-
برگ
شنبه 19 مرداد 1392 00:01
برگ برگها زواید جانبی ساقهاند که از مریستم انتهایی نوک ساقه پدید میآیند اطلاعات اولیه برگها اندامهای پهن و سبز رنگی هستند که با نظم و ترتیب ویژهای بر روی ساقه گیاهان قرار دارند و دارای دو بخش اصلی پهنک و دمبرگاند. پهنک سطح تماس برگ و محیط را زیاد میکند پهنک به علت نازک بودن دو نقش فتوسنتز و تعرق را بخوبی انجام...
-
آشنایی با انگور وکاشت و داشت آن
سهشنبه 15 مرداد 1392 15:40
آشنایی با انگور درخت انگور با نام علمی vitis vinifera از خانواده انگورسانان Vitaceae است. در این خانواده حدود 11 جنس و بیش از 600 گونه وجود دارد. مهمترین جنس این خانواده جنس انگور است. این گیاه حالت بوتهای و رونده دارد و دارای پیچک در مقابل بعضی از برگها میباشد. انگور یکی از انواع گیاهان دولپه ای میباشد. انگور...
-
فرمولاسیون علفکش
سهشنبه 15 مرداد 1392 14:52
فرمولاسیون علفکش واژهٔ فرمولاسیون در ارتباط با کنترل شیمیائى علفهاى هرز، دو مفهوم مرتبط باهم دارد : یک فرمولاسیون، ساختار یک علفکش است که بهوسیلهٔ سازنده براى استفادهٔ عملى تهیه مىشود. فرمولاسیون نشاندهندهٔ تمامى اجزاء ترکیبى محتوى ظرف است : مادهٔ فعال (مسمومکنندهٔ واقعی) به اضافهٔ مواد خنثى ( هر چیز دیگر)...
-
انگور و خواص آن
سهشنبه 15 مرداد 1392 02:29
انگور و خواص آن انگور میوه ای است بهشتی که شامل ویتامینهای A، B،C می باشد هم چنین دارای مقداری منیزیم ، کلسیم ، آهن ، فسفر ، پتاسیم و آلبومین است هر شخصی باید در روز انگور میل کند زیرا میوه ای ضد عفونی کننده است . امروزه در طب درمان های طبیعی ( نتروپت ) ، از رژیم های مختلف انگور استفاده می کنند . هم چنین این میوه را...
-
پیاز
سهشنبه 15 مرداد 1392 01:59
پیاز پیاز در جیره غذایی جزو سبزیجات مهم مصرف میشود. از نظر سطح دوازدهمین و از نظر ارزش چهارمین سبزی در بین 22 سبزی مهم میباشد . شرایط آب و هوایی در کشت پیاز پیاز از سبزیجات مخصوص آب و هوای سرد است. بذر پیاز در درجه حرارت 18 درجه سانتیگراد جوانه میزد. بهترین کیفیت رشد آن در حرارتهای سرد اوایل و در درجه حرارتهای گرم...
-
فلفل
سهشنبه 15 مرداد 1392 01:49
فلفل منشأ و پراکنش فلفل این گیاه بومی مکزیک و آمریکای مرکزی است و مکزیک و پرو اولین کشورهایی بودند که کاشت این گیاه را رواج دادند . کریستف کلمب آنرا به جنوب اروپا آورد و از آنجا نیز به خاورمیانه ، آفریقا و آسیا گسترش پیدا کرد . فلفل سبز را نباید با فلفل سیاه یکی دانست زیرا فلفل سیاه بومی هندوستان بوده و دارای ساقههای...